Om contact op te nemen met Bistro 't Kerckeplein stuur een mail: , of bel naar: 0222 - 318950.

 

 

Hoe kom ik er?

Vanaf de boot rijdt u de Pontweg op. Alle afslagen zijn genummerd. Bij afslag 10 gaat u richting Oosterend. Na ongeveer 3 km passeert u het dorpje de Waal en rijdt u bij de kruising rechtdoor naar Oosterend. Oosterend ligt 8 km vanaf Den Burg waar de meeste algemene voorzieningen zijn. Hierdoor is Oosterend goed te bereiken en leent zich uitstekend voor een mooie fietstocht vanuit de verschillende andere dorpen op Texel.

Per openbaar vervoer

Vanuit Den Burg kunt u de bus (lijn 29) nemen richting de Cocksdorp. De bus doet er ongeveer 20 minuten over naar Oosterend. Vanuit de Cocksdorp duurt het ook 20 minuten. In de zomer rijdt er elk uur een bus naar Oosterend. In de winter geldt er een aangepaste dienstregeling. Informeer hiervoor bij de busmaatschappij. (Connexxion informatienummer 0900 92 92 EUR 0,50 p/min).

Per auto

U kunt Oosterend vanaf alle dorpen goed bereiken. Volg hiervoor de borden langs de weg. Er zijn ook verschillende toeristische routes die u langs Oosterend voeren. Deze routes zijn verkrijgbaar aan de balie van het VVV (telefoon 0222 - 314741).

Parkeren

De dorpskern van Oosterend bestaat uit zeer nauwe straatjes en is daardoor leuk om te voet te verkennen. Helaas worden deze straatjes te vaak ontsierd door auto's die her en der geparkeerd zijn. Wij adviseren u dan ook om gebruik te maken van de parkeerplaatsen waar vandaan u het centrum gemakkelijk en op korte afstand kunt bereiken.

Per fiets

Texel is een fietseiland en is bij uitstek geschikt om per fiets te ontdekken. Vanwege de centrale ligging van Oosterend en de mooie omgeving van het dorp is deze manier van vervoer zeker aan te raden. Over het eiland verspreidt kunt u tal van fietsenverhuurbedrijven vinden. Ook in Oosterend is er een fietsverhuurbedrijf gevestigd. Wij verwijzen hiervoor naar de ondernemersindex.

Plan uw route met Fietsroutenetwerk